2015. november 12., csütörtök

Hogyan gondolkodik gyermeked?

Adott egy gyerek.
Tudod, hogy élénk, hisz kitöltötted a tesztet (ha nem nézd meg a www.elenkgyerek.com oldalon).


  • Minden gyereknek van alaptermészete, csak ezt Magyarországon mi nem ismerjük. Kurcinka az élénk gyerekekhez 9 alaptermészeti jellemzőt határozott meg.
  • Aztán ott vannak az energiafeltöltési módok -tehát introvertált, vagy extrovertált-e az a gyerek.
  • És van még egy harmadik kategória, ami ismét segít gyermeked megismerésében, megértésében és megkönnyíti a kommunikációt vele, no és a békét a családban.

Ez pedig a gondolkodási típusok:

Gondolkodási típus:

Befolyásolja, hogy „mi ad értelmet számukra, és mit gondolnak igazságosnak és jogosnak.”  Ha a kontyuk kibomlott, megigazítom. Ha csődbe mentél, kint vagy a játékból. A tényekre reagálsz. 


Az érző típusok pedig: 

Ők nem csak hallják a tényeket, hogy a kontyuk szétcsúszott, ők kritikát éreznek az anyukájuktól és megbántódnak. Rögtön az érzelmekre reagál és ténylegesen tapasztalja mások érzéseit is. Döntéseiket az irányítja, hogy mi a „jó érzés” számukra. Ezért a szabályt, ami mást kiejt egy játékból meg kell változtatni. 

Azt, hogy hogyan kommunikálhatsz ezzel a két különböző típussal, és persze, hogy a te gyerkőcöd melyik típusba tartozik a képzésen elárulom neked, amire itt jelentkezhetsz: www.hiszti.elenkgyerekek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése