2015. december 15., kedd

A nyelvi fejlődés problémái összefüggésben az élénkséggel



Lényegesek az egyéni különbségek a beszéd sebesésgében és a nyelvi fejlődésben és még mindig benne vannak a fejlődés normális tartományában. Mindamellett, hogy a szakértők becslése szerint (Amerikában) 3-5 % az összes gyereknek érintett nyelvi zavarokban.
Ha bosszant, hogy gyermeked nem figyel rád, vagy visszautasítja a beszédet, képzeld magad a helyébe. Értsd meg, hogy szavaid fontosak neki. Szeretne veled kommunikálni. Ha nem, ez nem azért van, mert nem próbálkozik. Azért van, mert valami nincs rendben. Ha folyamatosan keresi a szavakat – például, ahelyett hogy mondaná, hogy hűtő valami ilyesmit mond „a dolog ami hidegen tartja a dolgokat,” vagy ha világos utasításokat adsz neki, és egyszerűen nem reagál mint más gyerek az életkorának megfelelően – itt az idő, hogy segítséget keress.
Nyelvi megkésett fejlődés vagy zavar bármelyik formája ami érint impulzus kontrollt. Képesnek kell lennie arra, hogy kifejezze magát verbálisan, ami egy lényeges eleme a sokkal átgondoltabb és helyesebb válasznak.  Ne késlekedj; a korai beavatkozás a nyelvi problémáknál kritikus. 

 
Az élénk gyerekeknek a legfontosabb, hogy ki tudják fejezni érzelmeiket szavakkal, hogy hogyan tudod megtanítani neki a képzésen elmondom: www.alapkepzes.elenkgyerekek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése